IKI

IKI SITO IPPOS transakcijski nadzorni sustav ušao je među tri finalista CARTES SESAMES nagrada u Parizu za 2013. godinu u kategoriji IT security. SESAMES nagrade za najveće inovacije na području pametnih kartica, digitalne sigurnosti, identifikacije, sigurnih transakcija i beskontaktnih tehnologija dodjeljuju se od 1996. godine i smatraju se najvažnijim Europskim nagradama za inovacije na području platnih transakcija.


Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka odabrao je IKI između 319 prijava iz cijeloga svijeta. Ulazak u uži izbor od tri finalista je veliko priznanje za našu inovativnost i predani rad na tom polju.

SITO IPPOS je inovativni nadzorni sustav za SSL kriptirane POS (eng. point of sale) platne transakcije preko privatne ili javne IP mreže i interneta, bilo preko mobilnih ili fiksnih IP telekomunikacijskih mreža. SITO daje pet najvažnijih KPI (eng. key performance indicator) grupa za POS platne servise. Te grupe su sigurnost, raspoloživost, performanse, lojalnost i nadzor SSL certifikata. Podaci se prikazuju u stvarnom vremenu ili preko dugoročnih izvještaja i nadzornih prikaza. Ti koncizni, ali istovremeno kroz drill down funkcionalnost vrlo detaljni prikazi izvrstan su alat za donošenje strateških poslovnih odluka banaka (acquirers), kartičnih procesora, telekomunikacijskih operatera, trgovaca i drugih partnera u kartičnom poslovanju. Osim za donošenje strateških odluka, SITO IPPOS sustav je vrlo koristan i za svakodnevne poslove povezane s POS uslugama kao što su otkrivanje i otklanjanje problema, održavanje i puštanje u promet novih trgovaca i usluga.