IKI

SSLNAC virtualni Network Access Controller za TLS/SSL platne transakcije je finalist CARTES SESAMES 2015 nagrade u kategoriji Connected Objects Applications (IOT - internet of things, M2M – machine to machine, wearables, smart objects). SESAMES nagrada, koja ove godine slavi 20. godišnjicu, je neupitan dokaz izvrsnosti i nagrađuje najbolje inovacije u tekućoj godini na polju digitalne sigurnosti i transakcija.


SSLNAC je nakon analize većeg broja anonimnih natjecateljskih prijava ušao u finale SESAMES nagrade u kategoriji Connected Objects Applications. Finaliste su odabrali članovi žirija, priznati međunarodni stručnjaci u svojoj specijalnosti u renomiranim industrijskim udruženjima i organizacijama.

SSLNAC virtualni Network Access Controller (NAC) za TLS/SSL platne transakcije objedinjuje u jednom virtualnom uređaju TLS/SSL siguran pristup i ubrzavanje, TPDU NII transakcijsko usmjeravanje, provjeru statusa servisa, TCP multipleksiranje i TCP KeepAlive te detaljne zapise o transakcijama. SSLNAC je prvenstveno namijenjen za koncentraciju i terminaciju POS terminalskih i web-shop platnih transakcija kroz zamjenu starih NAC uređaja i generičkih SSL ubrzivača, ali je također primjenjiv i za druge slične generičke TLS/SSL transakcije poput npr. TLS XML transakcija.

SSLNAC je sigurno rješenje za budućnost jer je baziran na otvorenoj Linux platformi s najnovijim testiranim verzijama OpenSSL biblioteke te svježim enkripcijskim algoritmima i zakrpama (iako također podržava i stariji SSL /TLS ako je potrebno). Zbog takve otvorene arhitekture SSLNAC može brže i efikasnije primjenjivati najnovije enkripcijske algoritme i sigurnosne zakrpe nego što je to moguće na starim hardverskim uređajima i nestandardnim protokolima.